Usein kysyttyjä kysymyksiä

Lisätietoja koronaviruksen vaikutuksesta

Tällä sivulla vastaamme silmälasien ostoon liittyviin kysymyksiin. Myymälöiden osaava henkilökunta auttaa sinua myös mielellään.

Tarvitsenko silmälasit?

Kun television tekstitysten lukeminen tai bussin numeroiden havaitseminen tuottaa sinulle vaikeuksia, tiedät että näkösi ei ole enää kunnossa. Myös runsas päänsärky on usein merkki heikentyneestä näöstä.

Varaa aika näöntarkastukseen

Miten pääsen näöntarkastukseen?

Näöntarkastus pääseminen on helppoa. Varaa aika netistä tai piipahda myymälässämme. Jos optikollamme on aikaa pääset tarkastukseen heti.

Varaa aika näöntarkastukseen

Miksi linsseissä on eroja?

Erilaiset linssit on kehitetty auttamaan erilaisiin näön ongelmiin parhaalla mahdollisella tavalla. Kalliimmista materiaaleista valmistetut linssit ovat kestävämmät ja kevyemmät ja samalla mukavammat käyttää.

Mistä linssien hintaerot johtuvat?

Eniten linssien hintaan vaikuttaa se, ovatko ne yksi- vai moniteholinssit. Linssien hintaan vaikuttavat erilaiset linssiominaisuudet kuten keveyteen ja kestävyyteen liittyvät ominaisuudet sekä erilaiset pinnoitteet.

Tutustu Nissenin linsseihin

Kaukonäkö, lähinäkö vai monitehot?

Kaukonäköinen näkee huonosti lähelle ja likinäköinen kauas. Monitehoja taas tarvitset, jos silmäsi tarvitsevat optista korjausta sekä lähelle että kauas näkemiseen.

Mitä eroa on yksiteho- ja monitehosilmälaseilla?

Yksitehosilmälaseissa voimakkuus on koko linssissä sama. Yksitehojen avulla korjataan joko kaukonäköä tai lähinäköä.

Monitehosilmälasit ovat kätevin tapa korjata iän mukanaan tuomaa lähinäön heikkenemistä. Yksillä laseilla voidaan korjata sekä kauko- että lähinäköä. Monitehot ovat hyvä valinta, jos tarvitset silmälaseja sekä kauko- että lähinäköön. Linssien yläosan kaukovoimakkuus muuttuu alaspäin mennessä asteittain lukuvoimakuuteen ilman linssissä näkyvää rajaa.

Katso monitehoille soveltuvat silmälasit

Mitä ovat erilaiset moniteholinssit?

Moniteholinssit vaihtelevat haluttujen kehysten ja vahvuuksien tarpeen mukaan. Myös monitehojen näköalueet vaihtelevat tarpeiden mukaan.

Miten valitsen sopivat aurinkolasit lapselleni
  1. Pidä huoli, että linssit ovat laadukkaat ja että niissä on tarpeellinen UV-suoja.

  • Katso että lasit istuvat lapsen päähän. Linssin pitää olla tarpeeksi lähellä silmää, ettei UV-säteily pääse reunoilta rasittamaan lapsen silmiä.

  • Mieti materiaalia. Muovikehykset tuntuvat mukavammilta lapsen päässä eivätkä rikkoudu niin helposti.

Lue lisää Lasten silmien suojaamisesta.

Miksi optikko aina kauppaa kalliimpia laseja?

Optikkomme suosittelevat aina sinun näöllesi ja budjetillesi parhaiten sopivia laseja. Lasien hinta määräytyy valmistukseen käytetyistä materiaaleista ja käsityön määrästä.

Kuinka usein näkö kannattaa tutkia?

Optikon näöntarkastuksessa kannattaa käydä vähintään kahden vuoden välein ja silmälääkärillä tulisi vierailla viimeistään 40-vuotiaana. Näöntarkastus on kivuton ja nopea toimenpide, ja kaikkein vaivattomimmin suoritat sen Nissenillä. Nissenin näöntarkastus etenee vaiheittain

  1. kartoitamme näkemisen tarpeen
  2. tarkastamme näkökykysi
  3. annamme optikon suosituksen
Mitä ovat pinnoitteet?

Erilaisilla pinnoitteilla voidaan käsitellä linssit esimerkiksi kestävämmiksi tai suojaamaan paremmin auringon häikäisyltä. Pinnoitteita voivat olla esimerkiksi kova pinnoite, heijastamaton pinnoite ja likaa hylkivä pinnoite.

Voinko käyttää piilolinssejä ja millaiset ovat hyvät?

Piilarit käyvät lähes kaikille terveille silmille ja sopivuus testataan aina ennen sovitusta. Optikkomme auttavat sinua linssien käyttöönotossa. Piilolinssejä saa nykyään lähes kaikille voimakkuuksille kertakäyttöisinä ja jatkuvakäyttöisinä.

Piilolinssit verkkokaupasta Lue lisää piilolinsseistä