Kasvojen muotoon sopivat lasit

Kasvomme ovat yksilölliset. Niihin sopivat kehykset ovat yleensä kasvojemme geometristen muotojen vastakohta. Kasvojen muodot ryhmitellään usein kuuteen eri kategoriaan: ovaali, pyöreä, pitkä, neliö, kolmio ja sydän. Lisäksi silmiesi etäisyys vaikuttaa kokonaisuuteen, kun valitset juuri sinulle sopivia kehyksiä. Henkilökuntamme auttaa sinua valitsemaan kehykset, jotka korostavat kasvojesi parhaita piirteitä.

Ovaalin muotoiset kasvot

Mistä tunnistat?

Ovaalin mallisia kasvoja hallitsee tasapaino. Leukasi voi kuitenkin olla kapeampi kuin otsasi, ja kasvojesi korkeus pidempi kuin leveys. Tuttuja ovaalikasvoja ovat Jenni Vartiainen ja Beyoncé.

Mikä sopii?

Onneksi olkoon, lähes kaikki kehykset sopivat sinulle. Voit korostaa kasvojesi tasapainoa valitsemalla kehykset, jotka ovat aavistuksen leveämmät kuin kasvojesi levein kohta. Ole rohkea, kokeile myös värikkäitä kehyksiä ja vähän erikoisempia malleja. Vältä kuitenkin ylimitoitettuja kehyksiä, överi ei kaunista ovaalia.

Ovaalin muotoiset kasvot
Pyöreät kasvot

Pyöreät kasvot

Mistä tunnistat?

Hyvin suomalaiset pyöreät kasvot tunnistat ennen muuta pyöreähköistä poskista ja leuasta. Kasvojesi kulmat ovat pehmeitä, ja niiden korkeus ja leveys lähes samat. Tuttuja pyöreäkasvoja ovat Suvi Teräsniska ja Catherine Zeta-Jones.

Mikä sopii?

Vastakohtaisuudet toimivat pyöreissä kasvoissa hyvin: valitse siis kulmikkaat ja kapeahkot kehykset. Erityisesti suorakaide toimii yleensä upeasti. Myös aavistuksen kasvoja leveämmät tai yläosastaan hieman ylöspäin kaartuvat kehykset sopivat kasvoihisi. Vältä pyöreitä ja ylisuuria kehysmalleja.

Pitkät kasvot

Mistä tunnistat?

Pitkät ja suorat kasvot on helppo tunnistaa. Samaan ryhmään voit lukea itsesi, jos tunnistat kasvojesi muodoksi kapean suorakaiteen. Tuttuja pitkäkasvoja ovat Sarah Jessica Parker ja Liv Tyler.

Mikä sopii?

Pitkät kasvot kaipaavat tasapainottavaa leveyttä. Siksi sinulle sopii yleensä hieman isommat kehykset. Muotona toimivat esimerkiksi ovaali ja ennen muuta klassiset pilotti- ja pisaramallit. Kehykset, jotka tuovat pitkille kasvoille pyöreyttä ja korostavat poskipäitä, sopivat kasvojesi muotoon hyvin. Vältä liian pieniä kehysmalleja.

Pitkät kasvot
Neliön muotoiset kasvot

Neliön muotoiset kasvot

Mistä tunnistat?

Neliskulmaisissa kasvoissa tunnusomaista on kulmikas leuka ja leveä otsa. Poskipääsi korostuvat ja ne ovat usein saman levyiset kasvojen ala- ja yläosan kanssa. Tuttuja neliökasvoja ovat David Coulthard ja Angelina Jolie.

Mikä sopii?

Suosi kasvojesi kulmikkuutta pehmentäviä ovaaleja ja pyöreitä muotoja. Kehyksesi voivat olla suuria ja leveitä. Erityisesti huomion vieminen pois voimakkaasta leukalinjasta tasapainottaa kokonaisuutta ja korostaa poskien pehmeitä linjoja. Vältä leukaa korostavia kehyksiä, joissa on suora alalinja.

Kolmion muotoiset kasvot

Mistä tunnistat?

Kolmion muotoisissa kasvoissa otsa on leukaa sirompi. Leukalinja on yleensä voimakas, joskaan ei niin hallitseva kuin nelikulmaisissa kasvoissa. Tuttuja kolmiokasvoja ovat Kaija Koo ja Kelly Osbourne.

Mikä sopii?

Suosittelemme, että korostat kehyksissä niiden yläosaa. Esimerkiksi pehmeän kissamaisesti kaartuvat tai 50- ja 60-luvun tyyliset kehykset vaimentavat leuan voimakkuutta ja tasapainottavat kasvojen suhteita. Kehyksissä voi olla leveyttä enemmän kuin leukasi linjassa. Vältä leukaa korostavia kehyksiä kuten myös liian pieniä kehyksiä.

Kolmion muotoiset kasvot
Sydämen muotoiset kasvot

Sydämen muotoiset kasvot

Mistä tunnistat?

Sydämen muotoisissa kasvoissa leuka erottuu hentona mutta terävänä, ja se on otsaa kapeampi. Poskipääsi ovat korkeat. Kasvojesi geometriaa voisi luonnehtia myös joskus aavistuksen vinoneliöön vivahtavaksi. Tuttuja sydänkasvoja ovat Chisu ja Jennifer Lopez.

Mikä sopii?

Kun valitset kehykset, jotka ovat aavistuksen otsaasi leveämmät, käännät huomion kasvolinjassasi ylemmäs. Jos tehostat vielä kehysten ylälinjan muotoja kaarevasti ja pehmeästi ylöspäin, saat tasapainoa kulmikkuuteen. Esimerkiksi perhosmaisesti tai kissamaisesti kaareutuvat kehykset luovat mukavaa kontrastia kasvoillesi. Myös värit kehyksissä ja linsseissä sopivat yleensä sinulle. Vältä kuitenkin liian mahtipontisia yksityiskohtia.

Silmien etäisyys toisistaan

Korostat kasvojesi parhaita piirteitä kehyksillä, jotka ottavat huomioon silmiesi etäisyyden kasvoissasi. Jos silmäsi ovat lähellä toisiaan, voit valita kehykset, joka on leveämpi kuin kasvosi. Näin painopiste siirtyy enemmän sivuille. Jos silmäsi ovat kaukana toisistaan, valitse kehykset, jotka ovat yhtä leveät kuin kasvosi. Silloin kasvojesi painopiste siirtyy keskemmälle.

Silmien etäisyys toisistaan