Silmien tarkastus optikolla

Käymällä säännöllisesti piilolinssioptikon tutkimuksissa varmistat, että silmäsi voivat hyvin ja linssit soveltuvat sinulle jatkossakin. Et pysty itse paljain silmin havaitsemaan mahdollisia silmän terveydentilan muutoksia ja siksi suosittelemme kaikille piilolinssien käyttäjille tarkastusta vähintään vuoden välein. Piilolinssit ja piilolinssimateriaalit myös kehittyvät jatkuvasti, joten optikon luona saat tietoa markkinoiden uusimmista piilolinssituotteista.

Optikon tekemässä piilolinssikontrollissa 

1) tutkitaan mikroskoopilla silmän etuosa (mm. sarveiskalvo, sidekalvot)

2) varmistetaan, että sinulla on oikea linssityyppi käytössä

3) määritetään piilolinssin voimakkuus.

4) päivitetään piilolinssiresepti

Uusi piilolinssikäyttäjä?

Jos olet kiinnostunut piilolinssien käytöstä, mutta et ole aiemmin käyttänyt piilolinssejä tai linssien käytöstä on kulunut jo aikaa, aloita varaamalla aika optikolle piilolinssien sovitukseen.

Kerrottuasi piilolinssien käyttötoiveistasi optikolle hän osaa suositella tarpeisiisi parhaiten soveltuvaa linssiä. Piilolinssisovituksessa saat harjoituslinssien lisäksi opastuksen piilolinssien käyttöön ja hoitoon sekä yksilölliset käyttöaikasuositukset. Opit myös tekniikat piilolinssien silmään laittamiseen ja poistamiseen silmästä.

Piilolinssit kehittyvät koko ajan ja ongelmat, joita sinulla on mahdollisesti voinut olla aikaisempien linssien kanssa, voidaan välttää valitsemalla uudentyyppinen piilolinssi. Kannattaa siis keskustella optikkomme kanssa!