Kannattaako lukulasit hankkia?

Mietitkö, mitkä ovat lukulasit tai mihin niitä oikeastaan tarvitsee? Kokosimme tietopaketin mihin lukulaseja käytetään ja miten valitset oikea mallin juuri sinulle. Nisseniltä löydät laadukkaat linssi ja kehysvaihtoehdot lukuisilta suosituilta brändeiltä edulliseen hintaan. 

Mihin lukulaseja käytetään?

Lukulasit helpottavat nimensä mukaan näkemistäsi lukiessa tai muissa tarkkaa lähinäköä vaativissa tilanteissa. Lukulaseille on yleensä tarvetta, kun kirjaa tai puhelinta selatessa huomaat, että kirjaimet muuttuvat epäselviksi. Jos joudut siristellä, suurentaa fonttia tai viedä katseltavaa kohdetta kauemmas nähdäksesi. Tällöin on yleensä selvää, että tarvitset lukulasit. 

Lukulasit korjaavat heikentynyttä lähinäköä, eli linsseissä on tällöin aina plusvoimakkuus. Lukulasit suurentavat tekstiä ja lähellä olevia kohteita. Jos sinulla on ainoastaan lähinäössä ongelmia, pärjää pelkillä lukulaseilla hyvin, mutta jos kaukonäössäsikin on korjattavaa, on yleislaseiksi hyvä harkita monitehoja. Jos vietät paljon aikaa ulkona lukien voi aurinkolaseihinkin hankkia lukuvoimakkuuden.

Mitä eroa on lähilaseilla ja lukulaseilla?

Teetkö näyttöpäätetyötä tai vietätkö muutoin paljon aikaa tietokoneella? Silloin kannattaa harkita lähilaseja. Lähilaseissa tarkan näkemisen alue on räätälöitävissä hieman pidemmälle etäisyydellä kuin lukulaseissa. Tietokonenäyttö on usein hieman kauempana silmistäsi kuin kirja tai puhelimen näyttö, jolloin lukulasit eivät ole hyvä ratkaisu näyttöpäätetyöhön. Lue lisää lähilaseista täältä. 

Kannattaako lukulasit ostaa marketista vai optikkoliikkeestä?

Markettilasit voivat olla hyvä vaihtoehto varalasien varalaseiksi, mutta eivät optimaaliset pidempään käyttöön. Markettilasit ovat käytännössä kuin suurennuslasit. Ne eivät huomioi esimerkiksi silmien yhteisnäköä tai mahdollista hajataiton korjaus tarvetta. Tällöin esimerkiksi lukeminen markettilaseilla voi olla tekstin suurentumisesta huolimatta hyvin kuormittavaa silmille ja aiheuttaa turhaa lisätarkentamisen tarvetta silmille, joka taas aiheuttaa useammille päänsärkyä. Optikkoliikkeestä hankitut lasit ovat tehty yksilöllisesti juuri sinun silmillesi, ja niissä huomioidaan molempien silmien yksilölliset tarpeet sekä molempien silmien yhteisnäön korjaamisen tarpeet. Valitessa markettilasien ja optikkoliikkeestä hankittujen lasien väliltä kannattaa harkita lasien käyttötarvetta sekä näkemisen laadun tarvetta. Jos tilanne on akuutti, voivat markettilasit toimia nopeana ratkaisuna, mutta muutoin suosittelemme aina kääntymään asiantuntevan optikon tai silmälääkärin puoleen.

Nissenillä koulutetut optikot ja silmälääkärit tekevät sinulle perusteellisen näöntutkimuksen ja löytävät juuri sinun silmillesi sopivat ratkaisut. Tämä takaa tarkan ja mukavan näön kaikissa tilanteissa. Yksilöllisesti räätälöidyt silmälasit parantavat merkittävästi näönlaatua ja vähentävät mahdollisia silmien rasitusoireita, kuten päänsärkyä tai silmien väsymistä.

Lisäksi Nisseniltä löydät laajan valikoiman merkkikehyksiä, linssivaihtoehtoja ja lisäominaisuuksia, kuten erilaisia linssipinnoitteita, jotka parantavat näkömukavuutta ja suojaavat silmiä esimerkiksi haitalliselta UV-säteilyltä. Saat myös ammattilaisten asiantuntevan neuvonnan ja opastuksen oikeiden silmälasien valinnassa.